Prisluškivanje ili neovlašćeno prisluškivanje tuđih prostorija, uključujući kancelarije, predstavlja ozbiljno kršenje privatnosti i nezakonito je. Svačije pravo na privatnost treba biti poštovano, a neovlašćeno prisluškivanje kako privatnih tako i poslovnih prostorija je krivično delo. Problem za većinu kompanija je u tome što kada neko namerava da nanese štetu njihovom brendu, naruši njihovu reputaciju ili ukrade tajne, jednostavno postoji previše metoda za napad i štetu, a jedna od tih metoda je upotreba elektronskih sredstava za prisluškivanje.

Ako imate opravdane sumnje u vezi sa privatnošću ili prisluškivanjem u poslovnom prostoru, provera i otkrivanje prisluškivača u kancelariji je jedini način da budite sigurni da li je kancelarija „ozvučena“ ili ne. Detektivska agencija Seguridad koristi specijalizovane detektore koji otkritivaju elektromagnetne signale koje prislušni uređaji emituju, identifikuje prisluškivače, bežične kamere ili druge neovlašćene uređaje za nadzor. Ako sumnjate da Vam se kancelarija prisluškuje, važno je da preduzmete odgovarajuće korake kako biste zaštitili privatnost i identifikovali eventualno prisustvo prisluškivača.

Prvi korak je angažovanje stručnjaka imaju iskustvo i specijalizovane alate za otkrivanje prisluškivača i drugih neovlašćenih uređaja. Raspolažemo posebnom profesionalnom opremom, znanjem i iskustvom neophodnim za otkrivanje prislušnih uređaja. Ako ste vlasnik preduzeća, član upravnog odbora ili viši menadžer, postoji mnogo razloga zašto bi radno mesto i unutrašnja bezbednost kompanije trebalo da budu visoko na listi Vaših prioriteta. Koliko god da je vaša kompanija velika ili mala, špijuniranje, odnosno tajni nadzor vaših razgovora uvek ima negativne posledice.

Naručioci usluga pregleda poslovnih prostorija na prisustvo prislušnih uređaja su uglavnom kompanije, organizacije, institucije, kao pojedinci koji žele biti sigurni da su njihove poslovne i privatne informacije sigurne. Svaka poslovna informacija je izuzetno vredna i konkurencija preduzima sve kako bi bila korak ispred Vas. Upotreba sofisticiranih uređaja za slušanje i snimanje razgovora je stvarnost koja suprotnoj strani može dati značajnu prednost na tržištu. Možete uložiti značajna sredstva u pripremu tržišta za lansiranje novog proizvoda ili usluge, a ako konkurencija zbog prikupljenih informacija nelegalnim putem to uradi neposredno pre Vas, izgubićete ogromna sredstva zbog nedovoljne bezbednosti poslovnih procesa u Vašoj kompaniji.

Ako ste primetili ili sumnjate da neko raspolaže informacijama koje predstavljaju Vašu poslovnu tajnu, taktiku ili strategiju, ako neko ima informacije gde ste bili i šta ste radili, postoji velika verovatnoća da ste meta nelegalnog prisluškivanja ili tehničkog nadzora.
Ukoliko sumnjate da je Vaš poslovni prostor “ozvučen” odnosno da se u njemu nalaze skriveni uređaji za tajno snimanje ili slušanje razgovora, detektivska agencija Pro-Investigations Vam nudi diskretan protivprislušni pregled Vašeg poslovnog prostora.

Top