Sajber istražitelj - detektiv je IT stručnjak i profesionalac koji je specijalizovan za istragu i sprečavanje sajber zločina. Zaposleni u našoj detektivskoj agenciji su IT profesionalci koji rade na identifikaciji, praćenju i krivičnom gonjenju pojedinaca ili grupa koji se bave nezakonitim aktivnostima na internetu, kao što su hakovanje, krađa identiteta, ucenjivanje, uznemiravanje na društvenim mrežama i onlajn prevare.

Sajber istražitelji (Cyber Investigator) koriste različite tehnike i alate za prikupljanje dokaza i pronalaženje sajber kriminalaca. Oni mogu da analiziraju računarske sisteme i mreže, pretražuju onlajn zapise i baze podataka i koriste forenzičke alate za oporavak podataka i informacija. Sajber istrage mogu imati različite oblike, a naša detektivska agencija ima dosta stručnosti i iskustva da odlučimo koje su usluge najbolje za rešavanje vašeg problema. Naš tim detektivske agencije Pro-Investigations sastavljen je od stručnih i profesionalnih sajber istražitelja – privatnih detektiva i imamo veliko iskustvo kako u komercijalnom tako i u privatnom sektoru i možemo Vam dati savet o tome kako tačno možemo da vam pomognemo da zaštitite sebe i svoju reputaciju na internetu.

Kako upotreba interneta generalno raste, tako se povećavaju i slučajevi uznemiravanja i zlostavljanja na mreži – ali ne morate to samo da trpite. Možete misliti da su uznemiravači na internetu nedodirljivi, ali mi tačno znamo kako da ih pronađemo. Profesionalni sajber istražitelj može vam pomoći ako ste na meti za onlajn zločina poput sajber-uhođenja, sajber maltretiranja, trolovanja ili osvetničke pornografije. Nnaši sajber istražitelji mogu da istraže i da identifikuju uznemiravača, prikupe sve dokaze koji su potrebni da se to zaustavi i da vas upute ka sledećim koracima za rešavanje problema, kao i pomoć u zaštiti vaše reputacije na internetu.

Istrage krađa identiteta, lažno predstavljanje i lažni profili. S obzirom da se sada više toga odvija na mreži nego ikada ranije, sve je važnije da zaštitite svoj identitet i integritet vašeg onlajn profila. Ako se neko pretvara da ste vi na mreži, može biti teško znati gde da počnete da rešavate problem. Dozvolite nam da uradimo težak posao umesto vas – naše sajber istrage mogu vam pomoći da vratite svoj identitet pod svoju kontrolu. Osim toga, ako je neko drugi stvorio lažni identitet da vas prevari, bilo na sajtu za upoznavanje na internetu ili na društvenim mrežama, možemo vam pomoći. Ako sumnjate da je neko napravio lažni identitet na mreži da bi vam se približio – naša usluga provere tog profila i identiteta osobe koja se nalazi iza profila bi mogla biti od velike važnosti za Vas.

Online kriminalci postaju sve pametniji, koristeći najnoviju tehnologiju i tehnike da varaju ljude na Internetu. Naše veliko znanje i iskustvo o prevarama na internetu i naše razumevanje metoda prevaranta nam daje prednost u borbi protiv onlajn kriminala. Ako sumnjate da ste bili žrtva onlajn prevare – možda ste odgovorili na pametno konstruisanu e-poštu za prevaru ili ste izvršili online kupovinu za koju se ispostavilo da nije ono što je obećano. Naši specijalizovani sajber istražitelji imaju odličnu stopu uspeha, a mi koristimo najsavremeniju tehnologiju i najsavremenije tehnike kako bismo bili korak ispred prevaranata, pomažući vam da budete sigurni na internetu.

Sajber nasilje ili sajber maltretiranje je nanošenje štete ljudima namerno, na neprijateljski način korišćenjem računara, mobilnog telefona ili neke druge elektronske naprave. Žrtve sajber nasilja mogu biti i deca i odrasli. Posledice mogu biti jednako opasne kao i klasično fizičko nasilje. Kod žrtava mogu da nastanu razne emocionalne reakcije kao što su osećaj straha, frustracije, ljutitosti i potištenosti, izbegavanje prijatelja i aktivnosti. Žrtve imaju niže samopouzdanje i u ekstremnim slučajevima dolazi do razmatranja samoubistva.

Top